{ "title": "Çocuklarda Yüz Felci", "image": "https://www.felc.gen.tr/images/Cocuklarda-Yuz-Felci-48.jpg", "date": "21.01.2024 13:07:00", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "Çocuklarda yüz felci, Yüz felci genellikle tüm yaşlarda görülebilen bir hastalıktır. Sinirlerin hasar alması ile oluşan yüz felci çocuklarda daha çok etkiler meydana getirir. Çocuklarda yüz felci yüzdeki değişiklikleri, mimik kaybını daha kolay belli etmektedir. Çocuklarda yüz felcinde eğer yüz kısmının ağız, göz ve dil kısmından başka yerlerinde seğirmeler oluşuyorsa farklı bir rahatsızlığın işaretçisi olur.

Kişinin yüzünde oluşan güç kaybı ve hareket sınırlanmasına sebep olan yüzde bulunan sinirlerden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Meydana gelen yüzdeki garip hareketlerin yani yüz felci değişik sebeplerden kaynaklı olabilmektedir. Çocuklarda ve yetişkinlerde aynı olmakla beraber yüzün iki tarafında bulunan kaslar beynin 7. Sinirseli, fasial sinir ile çalışır. Bu sinire bağlı olan tükürük ve göz yaşı bezi ve dilin ucuna giden ince sinirler bulunmaktadır. Bu hastalık sadece yüz bölgesini kapsamaktadır. Çocuklarda yüz felcinin birçok sebebi olmakla beraber en sık görülme sebebi enfeksiyondandır. Enfeksiyondan dolayı oluşan çocuklarda yüz felcinde tedavilerde başarı oranı oldukça yüksektir.

Çocuklarda yüz felci neden olur?
Çocuklarda yüz felci belirtileri nelerdir?
Çocuklarda yüz felci tedavisinde; son yıllarda farklı farklı tedavi yöntemleri belirmiş olmakla beraber bu çeşitlilik başarıları getirmiştir. Bu tedavilerin başında ise termal tedavi, fizik tedavi ve doğal yöntemler gelmektedir. Genel olarak oluşan bütün kas hastalıklarında tedaviye fizik tedavi yöntemi ile başlanır. Çocuklarda yüz felci tedavisine ilk olarak fizik tedavi ile başlanılır ve bazı yüz hareket egzersizleri yaptırılır. Bunun sonucunda hasta yüz hareketlerini ve mimiklerini geri kazanabilir. Süre ise hastalığın ağırlığına göre kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Bir diğer tedavi yöntemi ise doğal yöntemlerdir. Bu çocuklarda yüz felci için kişiye sakız çiğnetmek ve hakem düdüğü üfletmek gibi farklı yöntemler vardır. Termal tedavide ise hastanın yüz kısmına kısmi ısı uygulanır ve ısının verdiği yumuşama ile kaslardaki değişim ve rahatlama gözlemlenir.
" } ] }